Goed Doel

Algemene informatie

Stichting Puntenburg is opgericht in 1998 en stelt zich als doel Appaloosa paarden te trainen voor het rijplezier van speciale kinderen. Denk hierbij aan kinderen met een verstandelijke- en of lichamelijke beperking.

Locatie

De ranch/manege grenst aan het Landgoed Keukenhof. Dit bestaat uit 200 hectare bos, het Kasteel Keukenhof met bijgebouwen en natuurlijk de jaarlijkse bloemententoonstelling. Kortom een erg mooie en rustige omgeving.

Vrijwilligers

Op de ranch wordt uitsluitend met vrijwilligers gewerkt. De paarden worden met liefde verzorgd en getraind voor het stichtingswerk, wat aan alle betrokkenen veel voldoening geeft. Het zichtbare plezier dat de kinderen aan hun tochtje op de paardenrug beleven gonst nog lange tijd na door de stallen. We kunnen altijd extra handen gebruiken. Dus spreekt het je aan om met de kinderen en de paarden te helpen, stuur dan een mailtje naar info@stichtingpuntenburg.nl .

De Paarden

Het Appaloosa paard, dat zich kenmerkt door zijn prachtige vlekkenpatroon, is oorspronkelijk gefokt door de Nez Perce Indianen in Noord Amerika.

Het Appaloosa paard blijkt, door haar vriendelijke karakter, uitermate geschikt te zijn voor het werken met kinderen met een beperking op lichamelijk en sociaal gebied. De paarden hebben een gunstige, revaliderende werking op de kinderen.
Het betekent voor veel kinderen even bevrijd te zijn van hun rolstoel en beperkingen. Het rijden vraagt concentratie en een reactie van het hele lichaam. De natuurlijke cadans van het paard biedt ontspanning en plezier.

Contactgegevens

Stichting Puntenburg
Spekkelaan 16
2161 GH Lisse
E:  info@stichtingpuntenburg.nl 

M: 06-52038419
 
postadres: Eikenlaan 27
2161 GZ Lisse
IBAN NL63RABO 0336531109 
K.v.K. 411 69 901

Stichting Puntenburg is een door de ANBI erkende stichting. 

Foto Puntenburg
Terug naar boven